1 SEP 2010

Fotoverslag: Shaolin Zomerkamp in China!

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Ook dit jaar zijn we weer met een selecte groep kungfu enthousiasten vertrokken naar de bron van alle vechtkunsten in het verre oosten. Onze bestemming? De Shaolin Tempel in Henan, China! Sommige leerlingen bleven twee weken, andere drie weken en de harde kern bleef zelfs langer. Of je nou twee weken of zes weken blijft, maakt uiteindelijk helemaal niets uit. Het is een ervaring die niemand je meer afpakt. Iedereen zal worden getest op zijn of haar krachten, zowel geestelijk als lichamelijk. Zoals je doorzettingsvermogen, je wilskracht, je ambitie om te groeien en je nuchterheid om te durven rusten. Daarnaast zal het fysieke aspect net zo belangrijk zijn. Iedereen heeft een zekere groei meegemaakt in de periode dat ze in China waren. Ook is er natuurlijk weer veel lol gemaakt en hebben we lekker kunnen eten. Bekijk hieronder de foto's.

De Shaolin Tempel

Plein voor de Shaolin Tempel China Groep 2010 De Voordeur van de Shaolin Tempel De Bewakers De Beroemde Kuilen door Stampen De Pagodes Kungfu Patrol Scholen bij de Tempel Voorstelling bij Wushu Guan Voorstelling bij Wushu Guan

Bergwandeling naar Bodhidharma's Grot

Na het bezoek aan de Shaolin Tempel zijn we de 'Damo' berg opgelopen om de grot van de grondlegger van Shaolin kungfu te bezoeken. Ruim drie kwartier later kwamen we aan bij de grot. De lange wandeling in de hitte was de vermoeide benen zeker waard. Niet alleen het uitzicht was top. Maar het idee dat Bodhidharma (Damo) dezelfde wandeling heeft gemaakt en volgens de verhalen negen jaar lang heeft gemediteerd in de grot die we 1500 jaar later mogen aanschouwen was iets bijzonders.

Damo San De lange wandeling naar boven Eventjes Uitrusten! De bescheiden Grot van Bodhidharma Terug naar beneden

De Shaolin Academie & Training

Zes dagen per week ging het alarm om half zes af. Iedereen moest zich verzamelen voor de schoolingang. Groepen leerlingen stonden klaar, wachtende op hun eigen 'sifu'. Vervolgens liepen we allemaal richting de berg nabij, om vervolgens naar de top te rennen om daar te mediteren in de vroege ochtend zon. Dit was vooral de eerste keer geestelijk en lichamelijk een enorme uitdaging. Iedereen die het redde werd boven beloond met een zachte gloed van de zon en een adembenemend uitzicht. Na zo'n half uur tot drie kwartier wandelen we rustig naar beneden om te ontbijten. Zo begint elke trainingsdag en gaande weg merk je dat je sterker en sneller wordt. Elke dag trainin we acht uur lang. Natuurlijk wel met onderbrekingen! Voor de mensen die dit jaar voor het eerst zijn gegaan, zal het een ervaring zijn die ze niet snel zullen of willen vergeten. Veel leerlingen willen alweer terug zodra ze zijn geland in Nederland! Heb je ook de ambitie om naar China te reizen met ons? Klik dan hier.

Op weg naar Berg Elke ochtend berg op rennen Iedereen! Eenmaal boven rustig mediteren Uitzicht van de top