? Kungfu demonstratie voor 100 jaar Chinezen!
11 SEP 2011

Viering: 100 Jaar Chinezen in Nederland

Shaolin Kungfu Instituut Tinpo door T.P. Chan

Op zaterdag 10 september 2011 was het zover! Wij hebben samen met de Chinese Vereniging Regio Arnhem het Mid-Autumn Festival & 100 jaar Chinezen in Nederland uitbundig gevierd. Dit jaar heeft het festival een bijzonder karakter, omdat het precies 100 jaar geleden is dat de eerste Chinezen zich in Nederland vestigden. Rond het Jonas Daniel Meijerplaats waren er diverse spectaculaire optredens, activiteiten en demonstraties te bewonderen. De feestelijkheden bestonden uit onder andere leeuwendans, Chinese opera, culturele dans- en zangoptredens, kung fu, tai chi, chinese kalligrafie, mahjong wedstrijd en een expositie van 100 jaar Chinezen in Nederland. Daarnaast waren er vele kraampjes aanwezig waar je lekkere Chinese hapjes en drankjes kunt genieten.

Ook het demonstratie team van Shaolin Kungfu Instituut Tinpo was er weer bij. Wij verzorgden op deze zonnige dag 2 demonstraties met aansluitende workshops. Iedereen deed mee, van jong naar oud, man en vrouw. De sfeer was top en wij zijn erg dankbaar dat we deze dag samen met alle aanwezigen mochten vieren. Het festival was een enorm groot succes dankzij alle vrijwilligers, sponsors en bedrijven. Wij zijn erg trots op de Chinese Vereniging Regio Arnhem voor het neerzetten van deze prachtige dag.

Foto's:

Viering 100 Jaar Chinezen Tin Po Chan Leeuwendans Het demonstratieteam Kenzo Dijksterhuis demonstratie Patrick Willemse met stok Motivatie en verbondenheid De kracht en flexibiliteit van de stok Onze mini workshop Backstage Kungfu groet Chinese kinderen dansen Chinese dans Chinese opera Chinese opera Live orkest Chinese dans Kalligrafie Leeuwendans Tai chi demonstratie Nieuwsgierig kind Groepsfoto