? Kungfu en Yoga in een Ruggenfit workshop
1 JUN 2011

Workshop Ruggenfit in samenwerking met Isabelle Plomp

Shaolin Kungfu Instituut Tinpo door T.P. Chan

Zaterdag 28 mei zijn we op bezoek geweest bij het Yoga Centrum van Isabelle Plomp. Tijdens deze workshop werd er gewerkt aan kracht, balans, coordinatie en soepelheid. De eerste 2 uur gaf Tin Po de techniek van de Shaolin vechtkunst. Tijdens deze korte workshop leerden de deelnemers op unieke wijze de bewegingen die betrekking hebben op kracht, ontspanning, adem, concentratie en balans. Het resultaat was bevrijdend.

De ruggen fit werd door Isabelle Plomp verzorgd. In dit stuk gingen de deelnemers een mooie combinatie proeven van pilates, yoga, feel redondo deze specifiek gecentreerd rondom de wervelkolom. De wervelkolom bestaat uit 7 nekwervels, 12 borstwervels en 5 lendewervels en het staartbeen die een verbinding maakt met het heiligbeen. Het Sacro iliacale gewricht staat in verbinding met de hamstrings. Als dit niet goed spoort reageert het lichaam als een disbalans wat zich uit in spierspanning en of diverse klachten. Sterke buikspieren zijn daarbij onontbeerlijk voor de gehele rug. Kracht, adem en ontspanning komen flink aan bod.

Het was een enorm interessante dag voor zowel Tin Po als Isabelle. We hebben geleerd dat yoga en Shaolin kungfu erg veel raakvlakken hebben in deze dynamische, leerzame, hard werkende en ontspannen workshop. Houdt de website in de gaten want er komen meer workshops aan in 2012!

Foto's:

Isabelle Plom Yogacentrum in Rotterdam Interieur yoga studio De matten liggen klaar! Creatie van Isabelle Plomp